Engelien Hanzens

Visie en methodes

(050) 534 07 71

06 34 27 66 84

engelienh@planet.nl

 

Kromme Elleboog 33

9751 RB Haren

 

KvK 01147513

Visie

Aardengel

Systemisch werk

Astrologie

Transpersoonlijke

therapie

Vanuit het kosmisch licht komt onze ziel op Aarde.

Ik noem het Ziel, maar dat is maar een naam. Het zou ook een godsvonk of hemelse adem kunnen worden genoemd. In elk geval bedoel ik onze essentie te benoemen.

Op aarde incarneert deze Ziel in een lichaam. We zullen op de aarde dat lichaam moeten onderhouden. Hier op aarde verschijnen wij als een persoon met een lichaam en een karakter met een aantal eigenschappen. Dat is vaak wat wij ons ik noemen. Dit ik zul je zo goed mogelijk willen ontwikkelen, het is een onstuitbare ontwikkelingsdrang in elk van ons, die bij jonge kinderen nog zo goed te zien is. Dat is wat ons wellicht zo bekoort in jonge kinderen. De drang is nog in al zijn puurheid aanwezig; de levenslust is nog niet verstoord.

Wat ons werkelijk tot mensen maakt is die essentie die in ons aanwezig is. Het 'ik' willen we ontwikkelen om uiteindelijk iets van onze essentie en onze ziel op aarde te kunnen verwezenlijken en om nieuw bewustzijn op te doen.

 

Van het ontwikkelen van de potentie die we in ons hebben kunnen we blij worden, omdat het ons bij onze levenslust brengt.

 

Het oorspronkelijke kind moet zich leren handhaven en aanpassen in de omgeving waar hij of zij terechtkomt. Hierin loopt het allerlei beperkingen en moeilijkheden tegen het lijf. Afhankelijk van de ernst daarvan leert het kind vroeger of later dat het leven op aarde pijn doet. Dat het niet ongeremd zijn ontdekkingsdrang kan volgen. We leren ons aanpassen en een aantal behoeften onderdrukken of vervormen. Zowel onze karakterologische als onze spirituele behoeften. Ook al kunnen ze grote verschillen vertonen, deze twee behoeften zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

De drang om onze potentie te verwezenlijken blijft. Hoe diep die soms ook is weggestopt achter onze verdedigingsmechanismen. Vooral verwezenlijking van de spirituele behoeften kan grote vervulling op leveren.

 

Ik zie het als mijn doel om mensen zich bewust te laten worden van hun goddelijke vonk en ze te begeleiden in hoe ze daar op aarde, in dit leven met al haar traagheid en beperkingen een vorm aan kunnen geven. Vandaar: Aardengel.