Engelien Hanzens

Visie en methodes

(050) 534 07 71

06 34 27 66 84

engelienh@planet.nl

 

Kromme Elleboog 33

9751 RB Haren

 

KvK 01147513

Visie

Aardengel

Systemisch werk

Astrologie

Transpersoonlijke

therapie

(Familie)opstellingen

 

Alles en iedereen maakt deel uit van meerdere systemen, kleiner of groter. Zo is ons zonnestelsel een systeem, op hele grote schaal. Wijzelf zijn een systeem, weergegeven door de horoscoop.

Ook het gezin waarin we wonen, de familie waar we uit komen, de organisatie waar we bij werken, etc. zijn systemen. Deze systemen zijn energetische velden, en als alle energetische velden hebben ze een balans. Systemen zijn onderhevig aan drie wetten:

➢ Alles in het systeem heeft recht op een plek.

➢ Er is een natuurlijke hiërarchische orde.

➢ Er moet balans zijn tussen geven en nemen.

Wordt aan een van deze wetten niet voldaan, dan is een systeem uit evenwicht dan wordt getracht de orde te herstellen, door compensatie elders in het systeem. Dit kan in familie generaties lang doorwerken. Klachten die vaak niet met bekende methoden of met logisch nadenken terug te herleiden zijn, kunnen door middel van opstellingen in beeld worden gebracht en laten zo zien wat er in energetisch opzicht aan de hand is. Het systeem geeft dan ook vaak aan wat nodig is om de balans weer te herstellen.

Astrologie is een adequate manier om inzicht te krijgen in het eigen energiepatroon en waarom de energie niet altijd kan stromen. Met behulp van therapie kunnen we ons deze inzichten ook op gevoelsniveau bewust worden. Dat geeft je handvatten om oude pijn te verwerken en blokkades op te lossen, en daarmee je eigen energie weer beschikbaar te krijgen.

Soms is er meer nodig dan de bewustwording van het eigen proces, omdat de problemen verder reiken dan het eigen individu, de problemen zijn een onderdeel van het systeem waar je deel van uitmaakt. Is je rol in het grotere geheel weer in balans, dan kan het proces op individuele schaal worden voortgezet.