Engelien Hanzens

Visie en methodes

(050) 534 07 71

06 34 27 66 84

engelienh@planet.nl

 

Kromme Elleboog 33

9751 RB Haren

 

KvK 01147513

Visie

Aardengel

Systemisch werk

Astrologie

Transpersoonlijke

therapie

Ook de transpersoonlijke Therapie werkt vanuit een holistisch wereldbeeld.

Transpersoonlijke therapie is een vorm van therapie waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt, zoals Gestallt, Bioenergetisch lichaamswerk, Jungiaanse dieptepsychologie als werken met dromen, sprookjes en actieve imaginaties. Doel van de Therapie is om meer in verbinding te komen met jezelf en daardoor te verwezenlijken van wat bij je past.

Iedereen heeft in zijn leven bagage meegekregen die veelal niet bij hem of haar past, maar die we als overlevingsmechanisme zijn gaan gebruiken. Daarmee hebben we het gevoel gekregen dat het bij ons hoort. Vaak zitten deze patronen ons danig in de weg en kunnen we vastlopen vanwege deze patronen, juist omdat ze niet meer bij ons horen.

Om meer jezelf te worden is het eerst nodig om je bewust te worden van deze patronen, en de pijn van je niet geleefde leven, die daarmee ontstaan is, te verwerken. Als je werkelijk jezelf onder ogen gaat zien, komt er meer ruimte voor jezelf, voor je liefde, voor anderen, kortom voor wat zich in het hier en nu afspeelt. Op basis daarvan kun je echte keuzes maken over wat je, binnen de eigen omstandigheden, verder met je leven wilt.

Keuzes maken waarmee je je eigen leven kunt leiden, en niet dat wat anderen ervan verwachten.